sábado, 21 de dezembro de 2013

Piqueos | Appetizers

Tuve una cena en casa el otro día para unos amigos Portugueses. Como no tenía mucho tiempo para andar complicándome con la cocina, decidí hacer unos piqueos fáciles y ricos. Aquí les doy las ideas...

I had a dinner at home the other day for some Portuguese friends. Since I didn't have much time to spend in the kitchen, I decided to make some easy and tasty appetizers. I give you some ideas below...


  1. Queso. Descongelé un pedazo de queso típico Portugués que tenía en la refri. Es el llamado "queijo da serra" y es un queso de oveja, para los que les gustan los sabores fuertes. Pueden usar cualquier otro tipo de queso que les guste.
  2. Queso dulce. Usé un paquete de queso crema (busquen la marca blanca de su supermercado!) y le puse una mermelada de "aguaymanto" (peruana) que tenía en la despensa. Pueden usar cualquier otra mermelada que tengan. 
  3. Pongan unas tostaditas en una panera para acompañar ambos quesos.
  4. Papas fritas (de paquete) con salsas. Como mis invitados eran una familia con niños, puse una salsa picante peruana y una salsa golf (mezcla de ketchup y mayonesa).
Los piqueos fueron un éxito! A mis invitados les encantaron. :)



  1. Cheese. I took out a piece of typical Portuguese cheese I had in the freezer. It's known as "Queijo da serra" (goat cheese) for those of you who like strong flavors. You can use any type of cheese you like.
  2. Sweet cheese. I used a package of cream cheese (look for the generic brand in your supermarket) and covered it with a jar of a Peruvian preserve I had in my pantry, "aguaymanto preserve". You can use any preserve you like.
  3. Put some mini toasts in a bread basket to accompany the cheeses.
  4. Potato chips with sauces. Since my guests were a family with children, I put a hot sauce (Peruvian chili sauce) on one side and golf sauce (a mix of ketchup and mayonnaise) on the other side.
The appetizers were a hit! My guests loved them. :)

Sem comentários:

Enviar um comentário