I have been thinking about creating this blog for a while. Some of you might already know my Facebook page Pam Cakes, where I share pics of the things I do, tips and some recipes. Now, I have decided to create a new place where I can share recipes, because I also love to cook! Though I'm not very good photographing food... but I'll learn!
Mi idea es, sobretodo, compartir recetas fáciles (espero!) y que no lleven mucho tiempo a hacerse porque hoy en día, quién tiene tiempo? Yo no.
My idea is above all, to share easy recipes and especially fast to prepare because who has hours to spend in the kitchen nowadays? Not me.
Entonces, vamos a poner manos a la obra. Comienzo mi blog con una receta que hice anoche para la cena. A mi esposo le encantó! Lomitos de cerdo rellenos de guindones con manzanas caramelizadas. Los hice en la sartén (demoran menos tiempo que en el horno) y los acompañé con arroz y ensalada. Para los que me siguen de Perú, esta receta ha sido adaptada de una que encontré en mi Libro Nicolini.
Anyway, lets get started with a recipe I did yesterday for dinner. My hubby loved it! Pork steaks filled with dried prunes and caramelized apples. I made them in a skillet (take less time than in the oven) and I served them with rice and salad. For those of you who follow me from Peru, I adapted this recipe from one I found on my "Nicolini" cooking book.
Lomitos de cerdo rellenos de guindones con manzanas caramelizadas
- 4 lomos (o bistecks) de cerdo
- Guindones ( 2 o 3 por cada lomo), sin pepa (semilla)
- 1 o 2 manzanas grandes peladas y cortadas en cubos
- 1/2 cebolla picada fino
- 50gr (o una cucharada) de margarina
- sal y pimienta
- azúcar rubia (o blanca) -a gusto
- palitos (mondadientes) de madera o hilo de cocina
Pork steaks filled with dried prunes and caramelized apples
Ingredients (makes 4):
- 4 pork steaks
- Dried prunes (2 or 3 per steak) with seeds removed
- 1 or 2 big apples, peeled and chopped in cubes
- 1/2 onion, chopped
- 1 tbsp margarine or butter
- salt and pepper
- brown sugar (or white) -optional
- toothpicks or kitchen twine
First, we place the steaks in a cutting board and put salt and pepper. Place prunes in the middle of the steak and roll the sides holding the meat with toothpicks or kitchen twine.
Se pone un poco de aceite en la sartén. Una vez caliente, se colocan los rollitos de carne hasta que doren por ambos lados. (La sartén tiene que estar caliente para que la carne se dore más rápido). Una vez dorados, se retiran de la sartén y se ponen en un plato.
Put some vegetable oil in a skillet and let it heat. Place the meat rolls in the hot oil until all sides are brown. Take the meat out and reserve.
En la misma sartén, se derrite la margarina y se coloca la cebolla y la manzana. Se deja cocinar un poquito a llama media-baja. Yo le puse un poco de azúcar rubia porque me gusta la combinación del dulce con el salado pero depende de ustedes. Cuando esté hirviendo se vuelven a colocar los rollitos de carne (sobre las manzanas) y se deja cocinando unos 15 minutos o hasta que el interior de los rollitos estén cocidos (que no salga líquido cuando los pinchamos con un tenedor). Servir solo o con arroz y ensalada.
In the same skillet, melt the butter and add the onions and apples. Let them cook until tender. I added some brown sugar just because I like the combination of sweet with the pork but you can skip it. Put back the meat and cover. Let them cook for approx. 15 more minutes or until the meat rolls are cooked within (there's no liquid coming out when you pinch them with a fork). Serve with white rice and salad.
Mmmmm! I must try this... Love the idea, keep going ;)
ResponderEliminarThank you! :)
EliminarQue pinta!!! esta semana la voy hacer ;)
ResponderEliminarQué bueno! Luego nos cuentas que tal salió :)
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