Quiches are one of my favorite dishes to make. I make them as main dishes and serve them with soup, rice or salad. It's also good as an entrée or to take to a party or dinner. Best part? It's so quick and easy to prepare! Why? Because here in Portugal they sell the dough ready (for about 1 euro)! You can find it in your supermarket as pie or tart dough. If you can't find them, don't worry, I'll give you the recipe at the end of this post.
Entonces, como les iba diciendo, el quiche es una de las cosas más fáciles para hacer. La base: un paquete de crema de leche (o natas como le llaman aquí) y 3 huevos. A ésto le ponen lo que tengan en la refri. Yo les doy mis mezclas favoritas a continuación.
So, as I was telling you, quiche is one of the most easy things to do. The base: one package of cream and 3 eggs. To this, you add whatever you have in your fridge. Below, I share with you some of my favorite combinations.
Quiche
Ingredientes
- 1 paquete de masa quebrada (o masa para tartas) lista para usar
- 1 paquete de natas (o crema de leche), aprox. 200 ml
- 3 huevos
- sal y pimienta a gusto
- queso rallado para cubrir (opcional), lo pongo porque me encanta el queso!
- carne o vegetales dependiendo del quiche que quieras hacer (abajo te doy algunas ideas)
Quiche
Ingredients:
- 1 package of pie dough ready to use
- 1 package of cream, aprox. 200 ml
- 3 eggs
- salt and pepper
- shredded cheese (optional), I put it just because I love cheese!
- meat or veggies depending on the quiche you want to make (I'll give you some ideas below)
Forrar un molde de tarta con la masa quebrada. No retiren el papel en el que viene enrollado! Coloquen la masa con el papel hacia abajo en su molde y corten el exceso de papel con una tijera. Así evitan que la masa de la tarta se pegue al molde. Luego mezclen las natas con los huevos en un bowl, condimenten con sal y pimienta a gusto, y añadan los otros ingredientes según el tipo de quiche que quieran hacer. Lleven a horno precalentado a 175ºC por 30-40 minutos, hasta que dore o al insertar un palito en el centro salga limpio.
Cover a pie dish with the dough. Don't peel the paper off! Place the dough with the paper facing down on your dish and cut out the excess paper. This will avoid the dough sticking to the dish. Mix the cream with the eggs in a bowl. Add salt and pepper, and the other ingredients according to the type of quiche you want to make. Bake in a preheated oven at 175ºC (350ºF) for 30-40 minutes or until golden brown. You can also insert a toothpick in the center, when it comes out clean it's ready.
Aquí van algunas ideas:
- Quiche de atún. Escurran una lata de atún, añadan arverjitas congeladas y champiñones en láminas.
- Quiche de carne. Pongan toda la carne que tengan cortada en trocitos: chuletas, salchichas, chorizos, jamón, mortadela, etc, etc. (Bueno para hacer con las sobras del lonche u otras carnes).
- Quiche de verduras. Añadan cualquier verdura que tengan (maiz, zanahorias ralladas, espinacas, etc). Mi favorito es de brócolis con aceitunas y cebollas blancas. Tips: Si ponen verduras duras como los brócolis, coliflores, etc, conviene que los sancochen un poco antes (pueden usar las sobras de la ensalada). Eso sí, cuidado con poner muchas verduras que suelten demasiado líquido como calabazas, zapallos o espinacas.
- Quiche de queso. Pueden poner una mezcla de quesos: cheddar, edam, flamengo, etc. Cuidado con quesos que suelten mucha agua como el queso fresco.
Here you have some ideas:
- Tuna quiche. Drain one can of tuna, add frozen peas and chopped mushrooms.
- Meat quiche. Put all the meat you have (cut in pieces): pork chops, sausages, hot dogs, ham, etc. (Good to use leftover meat).
- Veggie quiche. Add any veggies you have (corn, shredded carrots, spinach, etc). My favorite is broccoli with olives and white onions. Tips: If you're using "hard" vegetables such as couliflower or broccoli, cook them a little first (you can use some leftovers from a salad). Be careful not to put too much veggies that release a lot of water when cooking such as zucchinis, spinach, gourd, etc.
- Cheese quiche. Add a mixture of your favorite cheeses: cheddar, edam, parmesam, etc. Careful with soft cheeses that release a lot of water like ricotta.
El que hice hoy? Champiñones con cuatro quesos (edam, cheddar, parmesano y flamengo). Estaba deli!
The one I did today? Mushrooms with four cheeses (edam, cheddar, parmesan and flamengo). It was deli!
Masa quebrada
- 200 gramos de harina (1 1/2 taza) + 1 cdta de sal
- 100 gramos de margarina o matequilla cortada en cubitos
- 1 huevo
Mezclar la harina con la margarina con un tenedor hasta que se haga un granulado (textura tipo arena). Agregar el huevo ligeramente batido y amasar. Extender con la ayuda de un rodillo y un poco de harina. Ésta es una masa fácil de trabajar. Si tienen un procesador de alimentos pueden echar ahí un poco de la harina con la margarina para ahorrar tiempo.
Quiche dough
- 200 grams of flour (or 1 1/2 cups) + 1 tsp salt
- 100 grams of butter or margarine (aprox. 1 cup) cut in cubes
- 1 egg
Mix the flour with the butter with a fork until you get a sandy texture. Add the egg (lightly beaten) and knead. Spread using a rolling pin and flour. This is an easy dough to prepare. If you have a food processor, you can mix some of the flour with the butter to save time.
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